به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی ابراهمی کارنامی ظهر شنبه در نشست خبری با اشاره به وقوع آتش سوزیهای عرصه های زیست محیطی استان فارس، افزود: این حریق ها بیش از 30 میلیارد تومان خسارت وارد کرده که بیشتر از آنها نیز منشاء انسانی دارد.
وی تصریح کرد: عمده مشکلات ما در این زمینه مربوط به مناطقی نظیر ماله گاله، ارژن، پریشان و بمو است.
مدیر کل حفاظت از حیط زیست فارس در ادامه سخنان خود با اشاره به کانونهای فرسایش بادی در فارس نیز بیان کرد: 800 هزار هکتار کانون حساس به فرسایش بادی در فارس شکل گرفته و کانونهای جدید در جنوب و جنوب شرق فارس در حال شکل گیری است.
ابراهیمی کارنامی ادامه داد: اگر محیط زیست نسبت به اکتشافات معدنی در برخی از مناطق مهم زیست محیطی فارس حساس است به این دلیل است که علاوه بر خطری که متوجه زیستمندان می شود در دراز مدت باعث وصل شدن کویر سیرجان به شرق فارس و ورود کویر به استان است.
وی گفت: در عین حال فعالیتهای معدن کاوی باعث تردد خودروهای سنگین و کامیونها به منطقه می شود که این فعالیتهای معدن کاوی باعث از بین رفتن پوشش گیاهی در منطقه خواهد شد و از این منظر دغدغه ما فقط گورخرهای منطقه نیست بلکه کل عرصه دچار مشکل خواهد شد.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان فارس در ادامه سخنان خود با اشاره به حادثه ای که در خط انتقال فاضلاب شیراز رخ داد، افزود: این حادثه منجر به سرازیر شدن فاضلاب برای چندین ساعت به رودخانه خشک و در نهایت به دریاچه مهارلو شد.
ابراهیمی کارنامی با اشاه به اینکه قصد تخریب هیچ کس و ارگانی را نداریم، بیان کرد: قصد ما این است که به کمک بیاییم و مشکل را حل کنیم.
انتقاد از عدم تحقق تصفیه خانه دوم شیراز
وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از عدم اجرایی شدن تصفیه خانه شماره دو شیراز بیان کرد: باید پرسید که چرا این تصفیه خانه تاکنون راه اندازی نشده است.
ابراهیمی کارنامی عنوان کرد: استانهای دیگر اینچنین پروژه های خود را اجرا کردند اما در شیراز هنوز اجرایی نشده است، در استان فارس متاسفانه حساسیت کافی در لایه های تصمیم گیری نیست.
وی با تاید بر اینکه باید حساسیتهای لازم از فارس در سطوح ملی ایجاد شود، افزود: اگر این حساسیتها ایجاد شود به طور حتم به نفع استان است البته این بدان منظور نیست که یک التهاب نامناسب ایجاد شود.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان فارس با اشاره به حقابه تالاب بختگان نیز بیان کرد: حقابه بختگان با تائید وزارت نیرو 340 میلیون متر مکعب است البته با توجه به مسائل خشکسالی و کمبود آب، ما اعلام کردیم که حداقلها را به تالاب اختصاص دهند که بنا شد در این رابط طی دو مرحله 30 و 50 میلیون متر مکعب حقابه اختصاص یابد ولی همین حقابه نیز اختصاص نیافت.
ابراهیمی کارنامی با اشاره به مشکلات ناشی از کمبود آب در استان نیز بیان کرد: آبیاری تحت فشار فرصت مناسبی برای مدیریت مصرف آب کشاورزی است اما باید دید نتیجه آن باعث شده که آبها ذخیره سازی شود یا خیر که البته دیده می شود به موازات ایجاد سیستم آبیاری تحت فشار، سطح زیر کشت اراضی نیز گسترش می یابد در نتیجه آبی که با آبیاری تحت فشار باید ذخیره می ماند دوباره مصرف می شود.
نظر شما